Fra håndball til motorsport og tilbake igjen…
Du kan trygt si at Kristine Setting ikke har hatt noen lang håndballkarriere som spiller, tre år fra hun var 11. Men håndballen har hatt et fast grep om henne selv om Kolstad Arena-arbeideren har vært innom en hel knippe med forskjellig andre idretter.
– Svømming, basket, karate, ballett og motorsport, ramser Kristine opp og smiler litt lurt. Når hun skal forklare hvorfor det ble stopp som håndballspiller allerede som 14-åring, står trøblete kne sentralt, men kanskje enda mer:
– Jeg hadde litt for hissig temperament. Kontaktidrett var nok ikke for meg. Det hadde en tendens til å bli litt for mange turer på (utvisnings)benken, forklarer Heimdal-jenta nå bare noen få månedsskifter unna 40. («Jeg fyller i september, og da har jeg tenkt å ta en reprise av 30-årsdagen. Den var meget vellykket.»)
Til Kolstad i 2019
Men hva med jobb? Kneproblemer og en prolaps i ryggen førte til at Kristine i en alder av 36 ikke var arbeidsfør.
– Men jeg kom i kontakt med en kjempeflink fysioterapeut med ryggskole på Støren. Bedringen var stor. Jeg følte etter hvert jeg var klar for arbeidslivet igjen, forteller Kristine.
Veien til Kolstad Arena gikk via karriereveiledning i Escala, og høsten 2019 var hun på plass i Kolstad-samfunnets nye storstue.
– Jeg var vel i realiteten hundre prosent på plass. Det var mye å sette seg inn i, å få oversikt over. I dag har jeg 50 prosent stilling her, som stort sett betyr tre dager i uka, fortalte Kristine da vi snakket sammen tidligere denne uken.
Og Kristine har kontrollen og ansvaret for bookingbasen med endringer av kamptider og baner, mini-arrangement, billettansvar under eliteseriekampene (de er det blitt få av de siste månedene, dessverre!) og kiosken. Til vanlig er det Kristine som «låser opp» ved 16-tiden og stenger det hele seks timer senere.
– Dette er fast på tirsdager og noen fredager Ellers er det fantastiske Boumediene som har disse oppgavene, forteller Kristine.
Skryt fra Jostein
– Kristine er ei veldig positiv, pliktoppfyllende og driftig dame som vi håper å ha mye glede av i mange år, skryter Kolstad Arena-sjefen Jostein Sivertsen.
Hva sier Kristine selv om jobben i arenaen på Kolstad?
– Det er et smittende engasjement her, en jobb hvor alle har et felles mål – aktivitet. Og når jeg ser på alle ungene som har det så artig med idretten sin, ja, så er det nok for meg. Jeg er kjempefornøyd!
Håndball-leder i lokalklubben
Til tross for at mannen Kjetil og sønnene Tobias (21) og Dennis (18) har fått Kristine med i motorsport-miljøet, både som fører i bilcross og som støttespiller for Tobias i shortcar (en hybrid mellom bil og gocart) og Dennis i rallycross, så har håndballen heldigvis ikke mistet henne. I 2001 flyttet hun til Ler. Sønnene kom begge med i håndball, og i 2009 ble Kristine med i styret i Flå håndball, som i 2015 ble sammenslått med Lundamo. Året etter ble hun leder i håndballavdelingen – noe hun fortsatt er.
Tonje Tangvik er klubbrådgiver i Håndballregionen og har sone Gauldal som ett av sine ansvarsområder. Hun har mye pent å si om Kristine:
– Kristine er veldig engasjert, interessert i å gjøre en god jobb og hele tiden oppdatert. Hun er lidenskapelig opptatt av håndball – ikke minst det som foregår i nærmiljøet, og hun har fått til mye i Flå/Lundamo. Kristine har en direkte lederstil; det er aldri noen tvil om hva hun mener, men hun er flink til å skille mellom person og sak, sier Tonje og legger til:
– Og så er Kristine ei blid dame som alltid har en latter på lur.
Fascinert par med sesongkort
Håndball-fascinasjonen har også for lengst gjort Kristine – og «gubben», Kjetil, til ihuga Kolstad-tilskuere:
– Vi har hatt sesongkort helt siden opprykket til eliteserien i 2015. Det har vært litt av en reise å være med på – fra Husebyhallen og hit. Alle bydeler skulle hatt en arena som den vi har her på Kolstad. Betydningen av en slik hall er nesten vanskelig å beskrive. Det er så stort, sier en engasjert arena-medarbeider. Og hva med betydningen av å ha et elitelag nær seg. Hvordan påvirkning har det på unge spillere?
«Forbilder viktig – se bare på Tom Kåre»
– Det er selvsagt viktig, veldig viktig. At unge spillere kan oppleve at du kan klare å bli elitespiller – dersom det er målet, når du kommer fra et miljø de selv er en del av. Dette er jo enda mer tydelig når vi ser på det vi har i Flå/Lundamo. Tenk bare på Tom Kåre (Nikolaisen); fra Lundamo, gått gradene i Kolstad og til og med blitt proff i Tyskland. Det er mange gutter «oppe» hos oss som har han som et stort forbilde. Noen knisende ungjenter også forresten, sier Kristine Setting med et stort smil.
TEKST: Tore Sæther
FOTO: Sander Sætervold, privat og Tore Sæther