Hjem fra Bergen som slakt – Kolstad

Hjem fra Bergen som slakt

Kolstads elendige 2019-statistikk gikk i kveld fra vond til verre. Etter fire strake tap var det dags for å snu på flisa og ta årets første poeng.

Men det ble alt annet enn en snuoperasjon. I stedet tapte kolstadguttene begge omganger med seks mål. 8-14 halvveis ble til slutt til stygge 20-32.

– Det var ingenting før kampen som ga signaler på at det skulle bli slik. Oppladningen var som den pleier, spillerne følte de var kampklare, og vi snakket om at vi skulle stå sammen og fighte. Men etter ti minutter var det stopp.

Stian Gomo har ikke noen god forklaring på hvorfor det skulle bli stortap mot Fyllingen. Han konstaterte at intensiteten i forsvar var fraværende og at det offensivt ble én og én-spill og ikke noe kollektivt:

– Vi tok to time outer før pause – og det har vi aldri før gjort! – uten at det hjalp.

Jeg skal ikke dvele lenge ved alle minusene, men det går ikke an å komme unna at Kolstad sto med bare åtte scoringer til pause etter en uttellingsprosent på ca. 44. (Fyllingen hadde 64.) Og når laget før pause også gjorde dobbelt så mange tekniske feil som motstanderen, scoret bare to på kontra mot Fyllingens seks og kjempet seg til to straffekast, mens Fyllingen fikk seks – da var kampen allerede halvveis et godt stykke på vei tapt.

Spillerne og trenere har nå virkelig fått noe å tenke på og en oppgave for å snu tapsrekken som er formidabel. Allerede onsdag er det klart for ny kamp. Da kommer Drammen på besøk i Kolstad Arena, og Kristian Kjellings mannskap blir slett ikke en enklere nøtt å knekke enn det Fyllingen burde ha vært.
Og Drammen-kampen begynte trenerne å tenke på allerede ut i andreomgangen i dag:
– Når det utviklet seg som det gjorde, så begynte vi å disponere laget med tanke på onsdagens kamp, sa Stian og la til:

– Vi slo Fyllingen med syv i Trondheim og forsøkte i alle fall å begrense tapet såpass at vi skulle ha dem på innbyrdes. Vi klarte altså ikke det en gang…

Et par lyspunkter skal jeg mer enn gjerne trekke frem:

* Nicolai Daling, først og fremst. Unggutten fikk forsøke seg da det sto igjen ti minutter og stillingen var 27-15 til hjemmelaget. Etter to Kolstad-angrep sto det 27-17 – signert to kjappe og godt plasserte froskeskudd fra venstrearmen til 2001-modellen.

* Rasmus Carlsen sto for kampens mest elegante enkeltprestasjon. Sekunder før pausesignalet lød, fikk Kolstad frikast på stillingen 14-7. Nesten hele Fyllingen-laget stilte i mur. Ikke nok det for Rasmus. Han sendte ballen resolutt mellom fyllingenbeina og inn i målet til 14-8.

PS!
Kolstad reiste til Bergen uten en syk Ronald Putans.

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA

Fyllingen  – KOLSTAD 32-20 (14-8)
Eliteserien, runde 17
Fana Arena

Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Forbord 3(3), Nicolai Daling 2, Sander Rønning, Rasmus Thaarup Carlsen 4, Elias Schaanning Thome 1,  Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 2, Håkon Følstad 1, Tom Kåre Nikolaisen 3, William Aar 3, Martin Tangvik 1, Tarik Repesa.
Fyllingens toppscorer:
Leander M. Seime 11 (6)
Utvisninger;
Dommerparet Tom Larsen og Jo Are Johannessen dømte ikke en eneste to-minutter! (Tildelte begge lag to advarsler…)