Strålende målvakt – tannløst offensivt – Kolstad

Strålende målvakt – tannløst offensivt

Aldri før har Kolstad scoret så lite som 17 mål i en eliteseriekamp, og neppe heller så lite som seks i løpet av en omgang. (Førsteomgangen i kveld.)

Lars Eggen Rismark leverte en utmerket kamp
og dokumenterte sin posisjon som én av elite-
seriens to beste målvakter.
(FOTO: Robert Magnussen)

I den andre enden av banen noterte vi mer positivt – aldri før har Kolstad sluppet inn så få som 22 mot Elverum. Det skyldtes først og fremst strålende målvaktspill av Lars Eggen Rismark – én av eliteseriens to beste målvakter. Bare så «synd» at den andre står i Elverum-målet, Morten Nergaard. I kveld noterte vi like mange redninger, 14, på de to.

Det er ingen tvil om at Kolstads problem er angrepsspillet. At laget til pause lå fire mål bak Norges beste lag, det var slett ikke avskrekkende. Men at stillingen var 6-10 halvveis, det bekymret flere enn 2000 ihuga hjemmesupportere på tribunen.

For puslete

Trener Stian Gomo sa det slik:

– Lars sto fantastisk, vi var bra i forsvar, men offensiv var det helt «rææva». Vi manglet flyt og timing, var alt for forsiktig i satsningene våre. Det hele ble puslete.
Og playmaker Rasmus Carlsen sa:
– Vi har egentlig nok sjanser, men vi bommer alt for mye. Hvorfor, det vet jeg ikke, bare at det føles skikkelig irriterende.

Elverum sto godt i forsvar. Det var ikke lett å
komme til gode sjanser, som Rasmus Carlsen
får erfare her. (FOTO: Robert Magnussen)

Det skjønner vi godt. For med en uttellingsprosent på skudd på 44 – Elverum hadde 54 – så er det ekstremt vanskelig å slå et lag som Elverum, egentlig slå hvem som helst. Mot Haslum sist onsdag var uttellingsprosenten enda dårligere, 41, mot et dårligere lag.
Så skal vi overhodet ikke underslå at Elverum spilte godt i forsvar, var offensive og aggressive, klarte alt for ofte å stresse kolstadspillerne til dårlige avslutningssituasjoner og til å gjøre tekniske feil.

Ingen tvil om at det er angrepsspillet som er Kolstads akilleshæl slik laget når fremstår. Og om trener Stian setter ord på hva som er feil, så er det ikke like lett å svare på hvorfor.

Lyspunkter finnes

2000 kolstadtilhengere forlot Kolstad Arena etter hjemmelagets første serietap i nyhallen. Men tro ikke at det bare var negative opplevelser de tok med seg hjem.

Målvakt Lars er nevnt. Han gjorde en strålende kamp, vant mange dueller én mot én. Forsvarsspillet får også bra karakter.

Et annet lyspunkt fant vi ute på venstrekanten. Da førstevalget, Daniel Brandmo, mislyktes – tre bom på tre skudd – ble unggutten Sander Rønning satt innpå da det var tre-fire minutter igjen av førsteomgangen. Han ble værende der ute på venstrekanten resten av kampen og gjorde alt annet enn skam på muligheten: 17-åringen fikk tre sjanser og scoret på alle. De to første la han elegant over hodet på keeper Nergaard. Den siste satte han ned på yttersiden av keeper. Flott, rett og slett.

«Vi gir oss aldri»

Pluss gir vi også for at Kolstad-guttene aldri gir seg. Både keeper Lars og kaptein Håkon Følstad poengterte lagets fightervilje:

– Vi gir oss aldri, graver oss ikke ned. Selv om det butter imot, står vi sammen og kriger på.

Også Roar Fikse Forbord fikk smake på
tøft og godt Elverum-forsvar, men fra
syvmeteren var Roar som vanlig sikkerheten
selv. (FOTO: Robert Magnussen)

Et uvanlig høydepunkt

Det sto Roar Fikse Forbord for. Han er som kjent eliteseriens straffekast-konge. Før kveldens kamp sto han med 49 scoringer fra syvmeteren. Han har nesten ikke bommet. I dag tok han fire straffekast og scoret på dem alle.

Men høydepunktet, det fikk vil ved straffekast nummer to, ett minutt før pause. Keeper Nergaard forsøkte å psyke ut Roar ved å stille seg utenfor målet uten tegn til å gjøre seg klar. Roar viftet han på plass, og så satte han ballen elegant forbi keeper-veteranen. Suverent!

Og det hadde ikke vært noe å si på om dommerne hadde honorert Elverum-keeperen med et gulkort. For meg var hans opptreden usportslig.

Runar på onsdag blir slett ikke lett!

Men det holder ikke bare med god straffeskyting, så mange syvmetere får ikke Kolstad…

Når Runar er motstander i Kolstad Arena førstkommende onsdag, da må høstsesongens angrepsflyt og skudduttellingen kopieres. (I siste kamp før jul, mot Halden, var uttellingsprosenten enormt bra, 70!). Playmaker Rasmus formulerte det slik:

– Det er irriterende at vi bommer så mye i kveld, men vi skal ikke være alt for skuffet etter å ha tapt med fem mot Elverum. Mot Runar skal vi fortsette den positive forsvarsspillet og i tillegg forbedre oss offensivt. Da skal årets første topoenger taes, selv om Runar slett ikke blir en enkel motstander å slå.

Tekst: TORE SÆTHER