Rødt igjen – nå til bortelaget – Kolstad

Rødt igjen – nå til bortelaget

Mot Elverum for fire dager siden fikk William Aar rødt kort etter 11 minutters spill. I kveld var det bortelaget (Fredrik Mossestad) som så rødt – etter fem minutter da Kolstad banket Fyllingen 30-23 og skaffet seg sin fjerde serieseier på rad.

Tiendedeler før keeper Zivojin Ilic og
Rasmus Carlsen barket sammen og Rasmus
ble liggende i målfeltet. (FOTO: Robert
Magnussen)

Kolstad-spillerne hadde brukt en god del treningstid etter Elverum-kampen på å trene angrepsspill mot 5-1-forsvar – Fyllingens fortrukne formasjon. Allerede etter et halvminutt viste de hvordan det forsvaret kunne nedkjempes; kantinngang, backkryss og William Aar i været – pang! 1-0.

I forsvar ble det litt for flatt uten at det fikk konsekvenser i åpningsminuttene. I stedet snappet Rasmus Carlsen en pasning, kontret, satte ballen forbi keeper Ilic, men kolliderte med Fyllingen-målvakten og ble liggende i målfeltet. Det så litt stygt ut. Rasmus hadde ingen bebreidelser til målvaktens aksjon:

– Jeg kan jo ikke nekte ham i å aksjonere. Ja, han kom offensivt, men jeg hoppet også langt inn i feltet, og han traff meg slett ikke bevisst. Det hele må jeg like mye ta på min kappe, og Ilic ba om unnskyldning et par tre ganger, fortalte Rasmus etter kampen.

Men det kom mer. Denne gangen i duell med Fredrik Mossestad – kantspiller med nestflest utvisninger (syv) av alle i eliteserien før denne serierunden. Kollisjon igjen, og Rasmus ble liggende:

Fredrik Mossestad kommer brakende inn
i Rasmus. Dommerne bedømte aksjonen
til å være rød. (FOTO: Robert Magnussen)

– Jeg så ham ikke, men følte at han kom for sent og traff meg. Om det fortjente rødt kort eller om det skulle vært nok med en utvisning, det har jeg ikke noen klar oppfatning av. Sammenstøtet kjente jeg godt, men i morgen er nok det helt greit, forsikret dansken. Han fikk bestemannspremien, og det var det liten grunn til å protestere mot.

Før kampen mot Fyllingen, som sto med bare ett poeng mer avgitt enn Kolstad, var det tre forhold trenerne Gomo og Putans var opptatt av:

* Vi har ikke møtt 5-1-forsvar i kamp denne sesongen. Det blir viktig at vi løser det.
Oppgaven – løst!
* Vi har dårlig erfaring fra forrige sesong med de to målvaktene – Ilic (som Falk-keeper) og Vårdal. De må ikke få lov til å stenge!
Oppgaven – løst – i første omgang 100% – Ilic reddet bare ett skudd. Vårdal ble byttet inn ca. syv minutter før pause og hadde ingen redninger. I andre omgang hadde 22-åringen 41 i redningsprosent, ikke avgjørende stengning.
* Sørge for at en så god skytter som Inge Aas Eriksen ikke får lov til å dominere.
Oppgaven – løst. Stordabuen scoret bare på fire av ti skudd

Altså la man grunnlaget for en ny to-poenger. Men da Fyllingen med seks-syv mål å ta igjen omtrent ti minutter før slutt la frem nok en forsvarsspiller til en 4-2-formajon, nesten to merker, kom det tre bortemål på stripe. Plutselig var ledelsen halvert.

Kolstadguttene skjønte alvoret. Keeper Lars Eggen Rismark reddet for eksempel fire skudd på stripe.

– Det ble ganske vanskelig uten at vi ble veldig stresset. Det så kanskje litt dumt ut i enkelte situasjoner, både med tekniske feil og med ikke veldig gode skudd. Likevel beholdt vi en slags ro. Jeg fryktet aldri at vi skulle miste seieren, sa Rasmus. Han spilte kanskje sin beste kamp i Kolstad-drakt, trener Stian Gomo?

– Kanskje det. Jeg synes han var god mot Elverum også. I det hele tatt, Rasmus er en veldig god spiller – og smart.

Og playmakeren selv:

– Tja, jeg synes jeg spilte riktig godt også mot Elverum, men «all in all» var kanskje min beste etter at jeg kom til Kolstad. Det viktige er at det går riktig vei; formpilen peker oppover, smilte Rasmus.

Det ser i alle fall ut til å være godt å være dansk i Kolstad denne høsten – og kolstadfansen kan vel også bruke Bjelleklang-låten «Gud hvor du er deilig» for å heie på sin nye playmaker.

PS!
William Aar (bildet) leverte meget solide saker – ikke minst offensivt; syv scoringer på åtte skudd. En god ballast å ha med seg når han i midten av uken drar på rekruttlandslags-oppdrag.

PS2!
Daniel Brandmo pådro seg en lyskestrekk midt under en kontring i starten av andreomgangen og ble parkert resten av kampen. I tillegg var Martin Tangvik ikke spillbar (overtråkk ankel), og målvakt Mats Wæraas sto over sin andre kamp i kveld på grunn av en lårstrekk.

Tekst: TORE SÆTHER