«Gjorde som de fikk beskjed om» – Kolstad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Gjorde som de fikk beskjed om»

Tre som gjorde sine saker godt i NM-kampen på Brekstad. F.v. Kolstad-debutant Elias Berge, Ørland-målvakt Bård Vegar Grøntvedt og Kolstads bestemann (syntes vi), Elias Thome.

– Forsvar og ankomst var det vi fokuserte på. Forsvarsspillet var så som så, mens det i alle fall var lite å utsette på viljen til å kontre, sa trener Gomo etter 36-20 over Ørland BK i onsdagens NM-kamp.

Og Stian la til:
– Spillerne gjorde som de fikk beskjed om, de løp, men kvaliteten var ikke som vi ønsket. Det ble etterhvert ganske mange tekniske feil.

3.divisjonslaget fra Ørlandet hang lenge godt med sine eliteseriemotstander i den flunkende nye og fine hallen på Brekstad. Da  det var spilt nesten 20 minutter var hjemmelaget fortsatt i hælene på favorittene. Spillende trener Nils Arne Håland gjorde i åpningsminuttene ikke skam på sitt rykte som storscorer. Etter tre fulltreffere ble det bråstopp på scoringslisten. Da tok 21-åringen Christoffer Børresen over og puttet fem baller bak Kolstad-målvaktene på seks forsøk. I andre enden av banen sto Bård Vegar Grøntvedt (30) i veien for riktig mange skudd.

Med et kvarter spilt syntes trener Stian det var grunn til å be sine spillere skjerpe seg. Stillingen var bare tre mål over…

Etter pausen ble det færre både av redninger og scoringer for hjemmelagets karer, mens Kolstad-spillerne trykket litt hardere på gassen og kjørte ifra, som bare rett og rimelig er når det er tre divisjoners forskjell på lagene; 18-7 i de siste 30 minuttene. Så pass må det være.

Roar og to bla Elias

Jeg noterte flest pluss på trioen Roar Fikse Forbord, Elias’ene Thome og Berge. Roar var den som drev opp farten i kolstadangrepene. Ikke bare scoret han flest; han var også flest ganger nest sist på scoringer. Thome fikk spille hele kampen; kant i angrep og toer i forsvar. Unggutten klarte seg utmerket i begge ender av banen. Det kan bli spennende å se hvor pigg han er til helgen når han på utlån til Tiller skal være med å spille G20-NM-runde, tre kamper på to dager! 18-åringen Berge fikk sin debut i Kolstad-drakt og kom meget bra fra det, ikke minst offensivt. Trener Stian var godt fornøyd:
– Elias var veldig bra, uredd i spillestilen, men var sikkert litt nervøs før debuten, noe unggutten selv bekreftet:

– Jeg kjente nervene godt da jeg kom innpå i midten av førsteomgangen, men det hjalp litt at vi tross alt spilte mot et 3. divisjonslag. Da jeg fikk spilletid etter pause, løsnet det. Er fornøyd med det jeg da fikk til, sa Elias, som får 2.divisjonsspill og Lerøy(kvalik) for Kolstad som i hovedsak sine kamparenaer denne sesongen.

Ørlendingene var imponert over at Kolstad hadde med seg tilhengere til bortekampen, karer som både vistes og hørtes…

«Nådde begge målsetningene»

Målvakt Grøntvedt var i Ørlands gode periode en sentral spiller. Hva hadde han sett for seg før kampen?

– Vi var enige om å kjøre tempo fra start, og det lyktes vi med. Vi klarte oss over all forventning de første 20 minuttene. Denne sesongen er den første i NM for oss; og få en så bra start mot en så god motstander, det kjennes godt. I hodet mitt tenkte jeg før kampen at det måtte være et mål å slippe inn færre enn 40 og selv score minst 15. Vi klarte begge deler, smilte Bård Vegar Grøntvedt.

PS!
Tre mann av Kolstads aktuelle førsteoppstilling var ikke med til Brekstad; Rasmus Hedegaard Carlsen, Håkon Følstad og Martin Tangvik.

PS2!
Kolstad skal opp mot Vikhammer i 3.runde i NM. Kampdato er foreløpig ikke fastsatt. Klart er det at laget må opp et par knepp for ikke å gå på ei blemme mot 2.divisjonslaget fra Malvik.

Tekst og foto: TORE SÆTHER