Mer moro kan det ikke bli – Kolstad

Mer moro kan det ikke bli

Sitrende spenning i én time og 20 minutter. Husebyhallen fullsatt, og Norges beste lag – Elverum – vant bare kampen på tribunen!

Kolstad-guttene sørget for sluttspillskrell med 37-34-seier, og det måtte fire ekstraomganger til for å kåre en vinner.

Kolstad gikk til returkamp i kvartfinalerunden etter å ha tapt med 20 mål. Aldri har laget tapt så stort etter at det ble et eliteserielag, og aldri har kolstadguttene sett 40-tallet i baklengs-statistikken. Kveldens kamp kunne derfor se ut til å bli en transport-etappe for gjestene. Det var ikke mange som ville ha satt penger på et veddemål om Kolstad-seier. Ikke jeg i alle fall.

Fyr og flamme i Terningen Arena på søndag…

– I Elverum kom vi tidlig bakpå og ga opp litt. Vi begynte å bytte spillere etter klokka og tenkte tidlig på kveldens kamp, sa trener Stian Gomo etter kveldens overraskende seier. – Og nå tror jeg faktisk alt kan skje. Vi fyrte opp en god del foran søndagens tredje og avgjørende kamp, gliste en fornøyd trener.

Og gå til kamp mot en motstander som har slått deg meg 20 mål for bare fire dager siden, det kan være krevende:

– Men vi bestemte oss for å glemme det som skjedde i Elverum, gå til denne kampen og gi litt f…, sa Thor Magnus Five før dommerne blåste i gang.

Slik så det også ut. Kolstad-spillerne skrudde opp et høyt angrepstempo, sto ikke fullt så bra i forsvar, men slapp ikke Elverum opp i ledelsen før det var spilt 43 minutter (24-23).

Kristoffer Østmo (13) ble kåret til sitt lags beste. Målvakt Lars Eggen Rismark presterte noen strålende redninger i ekstraomgangene.

Tidenes beste kollektive angrepsspill (?)

Offensivt var hjemmelaget bedre enn jeg kan huske å ha sett Kolstad. Bakspiller-trioen Følstad, Østmo og Balstad krysset effektivt, fintet overrumplende, skjøt presist og fikk også med seg strek og i perioder også kantspillerne.
I forsvar var prestasjonene mer ujevn. Litt for lite støtende, som ga keeper Eggen Rismark en meget krevende jobb. I perioder gikk det for smått i returløpet, spesielt i starten av andreomgang da Elverum kontret inn fire kjappe mål.

De siste fem minuttene av ordinær tid ble like ulidelig spennende som målløse. Begge lagene tok time out, begge hadde soleklare scoringsposisjoner og Kolstad-målvakt Lars Egen Rismark begynte å vise sitt sanne jeg.

Målvakten fortsatte i samme stil i ekstraomgangene. De to første fem-minuttene var likefullt Elverum i føringen, men det første timinuttet gikk til 32-32 og ytterligere forlengning.
I de siste to ekstraomgangene var det Kolstad som hold tryggest i dirigentpinnen; Roar Fikse Forbord fortsatte sin imponerende sikre syvmeter-skyting, keeper Lars på sin side reddet en Elverum-straffe. Lasse frosket inntil 34-33, og da Ole Henrik Øverby kontret inn til 35-34 med påfølgende Elverum-brøyt og 36-34 ved Adrian Aalberg på super pasning fra Kristoffer Østmo, da var det nærmest klart for en tredje og avgjørende kvartfinale førstkommende søndag. For Lars i buret lot seg ikke overliste, og Lasse Balstad i sin aller siste hjemmekamp for Kolstad satte punktum på 37-34.

Kveldens «blomstergutter»; f.v. Kristoffer Østmo, Ole Henrik Øverby, Patrick Bols, Adrian Aalberg og Lasse Balstad.

Historisk kamp

Det ble skrevet flere historiske bokstaver i og med kveldens kamp:

* Kampen var den aller siste Kolstad-kamp i Husebyhallen. Før neste sesong er laget flyttet over i flunkende nye Kolstad Arena.
* Det var også den siste hjemmekamp i Kolstad-drakt for flere spillere, som ble takket av med blomster:
–  Lasse Balstad skal som kjent spille for Ystad i Sør-Sverige.
Adrian Aalberg blir Drammen-spiller fra kommende sesong.
Kristoffer Østmo vet ikke hvor håndballveien går videre etter at han mandag fikk beskjed om at det ikke er plass til ham i neste sesongs Kolstad-stall.
Ole Henrik Øverby vet heller ikke hvor, eller om, han kommer til å spille håndball neste sesong. Han har ett år igjen på masterstudier og har også søkt jobb i Trondheim.
Patrick Bols, som ikke har vært i Kolstad etter at Lars Eggen Rismark returnerte fra Danmark, har fått kontrakt med den spanske eliteserieklubben Anaitasuna i «oksebyen» Pamplona i Nord-Spania.

Nyoppdagede skader

I hallen i kveld var også Kim André Rinnan og Mats Wæraas, begge på sidelinjen. Kim André har lenge slitt med et hopperkne. Først for kort tid siden ble omfanget av skaden konstatert godt nok med operasjon som resultat: «Nå har jeg ikke smerter, og går opptreningen som ventet, er jeg på banen i juli/august», sa Rinnan.
For keeper Mats har man også vært uklar på hva en vond nakke skyldtes: «Undersøkelse viste at jeg har en prolaps i nakken og at jeg har hatt det en god stund. Derfor blir det nå en periode uten håndballspill også for meg», sa Mats.

PS1!

Før kveldens seier hadde Kolstad aldri slått Elverum siden opprykket til eliteserien; seks seriekamper og tre sluttspillkamper hadde endt med tap.

Tekst og foto: TORE SÆTHER