Men poeng, det manglet… – Kolstad

Men poeng, det manglet…

Tom Kåre Nikolaisen var ikke lett å holde i sjakk hverken for Vegard Tennfjord eller de andre Haslum-spillerne. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Det manglet ikke på spenning – lenge, i alle fall. Kampen var heller ikke fri for dramatikk; ett rødt kort på direkten, og det var en hel klase med uforståelige dommeravgjørelser som fikk både publikum og spillere til å reagere høylydt. Men poeng, det ble det lite av – for Kolstad.

Tekst: TORE SÆTHER

– Dette var tungt, i begge ender av banen. Med den målsettingen som vi har satt oss, spille om medalje, så er Haslum et lag som vi både bør og skal slå, sa en smått oppgitt Kolstad-trener, Stian Gomo, etter at 26-30-tapet var et faktum. Og Stian tilføyde:

– Defensivt ga vi dem alt for ofte fritt spillerom, og i angrep evnet vi alt for sjelden å få ballen i mål. Vi var rett og slett ikke gode nok.

Den konklusjonen var det ikke vanskelig å være enig med Kolstad-treneren i. Likevel var det i første omgang noen bra momenter:

* Nyervervelsen Josip Pazin overbeviste med sin skyting og traff blink på fem av sine syv skudd.

Josip Pazin var imponerende sikker med sin skyting i de første 30 minuttene. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

* Tom Kåre Nikolaisen var nærmest ustoppelig inne på streken. Ikke bare slet han ut Haslum-forsvarere; han scoret også på to av sine tre skudd i tillegg til at han skaffet laget et syvmeterkast. Etter pausen var 19-åringen enda bedre. Prisen som beste Kolstad-spiller var fortjent.

* Lasse Balstad gikk foran som den kapteinen han er, og skal være; kriget til seg et par syvmetere og tok skuddmulighet når den bød seg. Også han hevet spillet sitt ytterligere etter pause.
12-12 ved pause og resultatmessig jevnt til det sto igjen ti minutter av kampen. Da ség Haslum ubønnhørlig ifra. Landslagets høyrekant Magnus Søndenå, som bakspiller på klubblaget, briljerte til tider, mens bakspiller Anders Røe fikk boltre seg alt for fritt – åtte mål på ti forsøk. Når så også Håvard Åsheim vant målvaktkampen mot Patrick Bols med klar margin, da tippet det hele i bortelagets favør.

Og som om ikke den nevnte trioen sto frem med avgjørende aksjoner; da Røe fikk seg en ordentlig smell på nesen to-tre minutter før full tid – det så mistenkelig ut som en bruddskade – da ble 18-åringen Oscar Lysgård kastet innpå – og scoret to ganger på like mange forsøk.

Når Kolstad ikke klarte å henge med helt til slutt; skortet det på krefter, Josip Pazin?

– Jeg vet ikke om det var årsaken. I første omgang synes jeg vi var bra. Jeg var også fornøyd med mitt eget spill, fikk egentlig godt med spillerom. Etter pause ble jeg påpasset mer. Slitne mot slutten, kanskje, sa Josip og tyngde litt på mitt spørsmål.

Kaptein Balstad leverte en god angrepsomgang etter pause. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Kolstad har nå møtt Haslum i åtte oppgjør etter at kolstadguttene rykket opp i eliten; fem ganger i serien og tre i sluttspillet. Tre av kampene har Kolstad vunnet – alle på bortebane, mens det hjemme i Trondheim bare er blitt tap. Ikke direkte snakk om hjemmebane-fordel, Tom Kåre Nikolaisen?

– Ikke akkurat det, nei. Men hvorfor det er blitt slik, det er ikke godt å si. I dag slapp vi inn for mange dumme mål, mens vi selv ikke klarte å lage tilsvarende lette scoringer.

Kanskje svaret ligger i at Haslum rett og slett fortsatt er bedre enn Kolstad?