Kolstad har prikket inn toppformen til Sluttspillet – Kolstad
05.Feb 2017. Seriekamp GRUNDIGligaen Menn i Trondheim Spektrum mellom Kolstad - Bodø. Ronald Putans (45) er rimelig fornøyd. FOTO: ROBERT MAGNUSSEN Tlf:99377622

Kolstad har prikket inn toppformen til Sluttspillet

Våre gutter vinner sensasjonelt med 37-29 i Nadderud Arena, og kan gå til semifinale med seier onsdag 5. april i Trondheim Spektrum

Kolstad stod ovenfor en formidabel oppgave når de møtte regjerende cupmester Haslum på bortebane i første kvartfinale i sluttspillet for herrer. Haslum er Norges mestvinnende lag de siste 10 årene, og satser knallhardt på at de også skal vinne sluttspillet, og sikre seg muligheten til å spille Champions League. Kolstad på sin side har gjennomført en solid sesong, selv om vi rotet bort noen poeng mot lag som var dårligere plassert enn oss på tabellen.

Selv om Haslum var store favoritter før kampen, så gikk Kolstad respektløst til verks, og presser Haslum til å ta time-out etter knappe ti minutter, på stillingen 8-4 til Kolstad. Allerede da ante vi at dette kunne føre til noe stort. Haslum løfter seg riktignok etter time-out, og scorer et par enkle mål. Haslum trekker også en liten joker ut av ermet når de setter på tidligere landslagsspiller Einar Riegelhuth Koren, helt uanmeldt i 1. omgang. Han gjør comeback etter flere år på sidelinjen. Men det ser ikke ut til at Kolstad blir nevneverdig stresset av den grunn. Vi fortsetter å spille kollektivt framover, og presser godt i forsvar, som gjør at vi kommer foran med 12-7 midtveis i 1. omgang. Resten av omgangen er relativt jevn, og begge lag scorer mye mål, samtidig som forsvarsspillet ikke er spesielt solid. Det fører til at Kolstad er foran med 19-15 til pause.

I andre omgang får vi det viktige først målet, som gjør at vi får litt arbeidsro. Vi sliter fortsatt litt med å sette forsvarsspillet, men er knallgode framover på banen. Det gjør at vi er foran med 4, 5 og 6 mål stort sett gjennom hele 2. omgangen. Spesielt moro at vi gjør det godt i kontra og ankomstfasen, som kanskje har manglet litt tidligere i sesongen. Midtveis i 2. omgang leder vi hele 28-21, og vi begynner å få trua på en skikkelig håndballsensasjon i Nadderud Arena. I den perioden begynner vi også å slite litt både framover og bakover, når Haslum gjør noen taktiske grep. Hjemmelaget setter frimerke på Mishels Liaba, og tar ut keeper og spiller 7 mot 6 framover. Det gjør at Kolstad leder kun 29-26 når det gjenstår drøyt 8 minutter igjen av kampen. Men Ronald Putans (bildet) tar ansvar med et par kjappe scoringer, og etter det ser vi oss aldri tilbake. Seier blir til slutt på hele 37-29, og vi gjør definitivt vår beste kamp for sesongen, når det gjelder som mest!

Kvartfinalen i sluttspillet spilles best av tre kamper, og det betyr at hvis vi slår Haslum på hjemmebane onsdag 5. april kl. 19.00 i Trondheim Spektrum, så er vi klare for semifinale i sluttspillet. Men selv med tap på hjemmebane, så er det mulig å avansere til semifinale. Men da må vi slå Haslum på bortebane igjen i en siste og avgjørende tredje kamp i Nadderud Arena søndag 9. april. Det er bare å spenne seg fast, for her kan det bli mye håndballmoro framover!

Billetter til Kolstad-Haslum får du kjøpt hos Ticketmaster.