”Så ut som et jentelag” – Kolstad
14.Dec 2016. Seriekamp GRUNDIGligaen Menn i Trondheim Spektrum mellom Kolstad - Lillestrøm. FOTO: Robert Magnussen Tlf:99377622

”Så ut som et jentelag”

I 25 minutter av første omgang ble Kolstad utspilt etter alle kunstens regler. Haslum ledet 16-9 etter halvspilt. I garderoben var trener Stian Gomo nådeløst ærlig:

Lasse Balstad var ett av få lyspunkt i kveldens kamp, men Lasse følte at førsteomgangen rett og slett var bortkastet.
ARKIVFOTO: Robert Magnussen

– Vi fremstår som et jentelag. Det er rett og slett flaut. Vi mangler karakter!

Og Gomo fikk ingen motbør. Spillerne hans var enig med treneren. Det var flaut. Det var dårlig, og som Lasse Balstad uttrykte det:

– Jeg spurte meg selv hvorfor vi i det hele tatt var utpå der. Å stille i Nidarøhallen virket rett og slett unødvendig. Vi gjorde tidlig to feil og så ble vi feige. 25 minutter før pause var rett og slett bortkastet.

Det begynte veldig bra for Kolstad-guttene.
Haslum scoret først, men så fulgte en Ronald Putans-frosk, to ganger Lasse og én kontring med Adrian som eksekutør. Fem minutter var spilt, 2641 på tribunen koste seg med 4-1-ledelse og ville ha mer. Det fikk de ikke – resten av omgangen.

For så gikk klokka og måltellingen i hallen i stå. Det samme gjorde Kolstad-spillet. På under ti minutter ble kampen avgjort; Haslum scoret syv, Kolstad ingen.
Haslum-spillerne forflyttet seg mye raskere, var mye sterkere i duellspillet, gjorde færre tekniske feil og var mer presis i avslutningene. Ikke rart kolstadguttene tuslet ganske oppgitte ut av hallen og til pauseprat. Og der ble det altså ikke langt noe imellom.

– Nå gir vi f… i resultatet.
Gå ut og krig. Gå ut og vis karakter i andreomgangen, var beskjeden fra treneren. Det klarte spillerne til en viss grad. De begynte å vinne flere dueller i forsvar. Det gikk fortere i angrepsspillet. Noen riktig fine kombinasjoner ga uttelling, og de tekniske feilene var nesten luket bort.

Haslums syvmålsledelse halvveis ble ikke større. Kolstad-guttene hang godt med, men de hadde ikke før scoret selv, før det lå en ball i kolstadnettet. Det gikk et drøyt timinutt før Kolstad, det vil si Mishels Liaba, scoret to ganger uten Haslum-kvittering. Sakte og sikkert ble Haslum-ledelsen redusert. Nærmere enn tre bak – siste gang på 26-29 – kom ikke Kolstad. To tapte poeng; likevel en andreomgang som gjorde at de kunne reise fra hallen uten å ha følelsen av to bortkastede omganger.
– Andreomgangen gjorde at vi i alle fall fikk litt ut av kvelden, oppsummerte Stian Gomo.

Kim André Rinnan viste at han har et venstre-håndsskudd som duger.
ARKIV-FOTO: Robert Magnussen

Individuelle lyspunkter – i tillegg til godt kollektivt spill fem minutter før pause og store deler av halvtimen? De fantes:

* Lasse Balstad tok mye ansvar og lyktes til godkjent pluss offensivt.
* Mats Wæraas kom inn ca ti minutter før slutt og reddet halvparten av skuddene han fikk mot seg (fem av ti)
* Kim André Rinnan fikk endelig vist frem hvilken giftig venstrehånd han har; tre scoringer på fire skudd.

PS!
Petur Palsson måtte melde forfall på grunn av ryggproblemer, men håper å være klar til søndagens kamp, borte mot Halden. Og med langtidsskadde Ole Henrik Øverby fortsatt ikke kampklar, ble strekjobben overlatt til Tom Kåre Nikolaisen. Det gjorde ikke strekoppgaven lettere da 19-åringen tidlig i andreomgangen fikk rødt kort. Dermed måtte forsvarsspesialisten Thor Magnus Five gjøre strekjobben resten av kampen.